Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

"Γευστικές" ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας

Όλα όσα ζήσαμε στον ατμοσφαιρικό κήπο των "Movie nights" της Lidl Food Academy

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2024

Μια από τις πρόσφατες, πολύ ζεστές βραδιές, βρεθήκαμε στον πανέμορφο χώρο της Lidl Food Academy στην καρδιά της Λευκωσίας, για μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, με πρωταγωνιστές, πέραν των Χέλεν Μίρεν και Ομ Πουρί, και του εμπνευσμένου γαστρονομικού μενού. Εκείνο το βράδυ Πέμπτης, λοιπόν, με αφόρητο καύσωνα, απέκτησε αμέσως νόημα και... "δροσερό" ενδιαφέρον σε ένα αλλιώτικο θερινό σινεμά στον ατμοσφαιρικό κήπο της Lidl Food Academy.

Με την είσοδό μας στον πανέμορφα διαμορφωμένο χώρο, ξεδιψάσαμε αμέσως με δροσερά κοκτέιλ που μας πρόσφεραν οι οικοδεσπότες μας.

Οι μυρωδιές από τo φαγητό μάς τρύπησαν τη μύτη και μας άνοιξαν την όρεξη. Νοστιμιές και πιάτα εμπνευσμένα από την ταινία "The Hundred-Foot Journey" που θα παρακολουθούσαμε αργότερα οι οποίες μας περίμεναν για να μας ταξιδέψουν γαστρονομικά σε Ινδία και Γαλλία.

DSC_4315_2048px.jpg

Ο χώρος μεταμορφώθηκε σε θερινό σινεμά, ατμοσφαιρικός και φιλόξενος με τα άτομα στην υποδοχή να μας καλωσορίζουν στην γαστρονομική βραδιά που μας περίμενε. Περιπλανηθήκαμε λιγάκι στο χώρο με τις γεύσεις και τις εντάσεις της ινδικής και γαλλικής κουζίνας στο στόμα και στη συνέχεια πήραμε τις θέσεις μας για να δούμε την ταινία.

DSC_4232_2048px.jpg

Το σκηνικό της βραδιάς ήταν μαγευτικό. Καθίσαμε στις άνετες καρέκλες σκηνοθέτη ενώ μπροστά μας βρισκόταν η μεγάλη οθόνη. Τα φωτάκια μάς περιτριγύριζαν δημιουργώντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό περιβάλλον και στα κεφάλια μας ο έναστρος ουρανός της Λευκωσίας. Ένα δροσερό αεράκι ήρθε για να πάρει από πάνω μας την ανυπόφορη ζέστη ενώ συνεχίζαμε να δροσιζόμαστε με τα κοκτέιλ μας.

Οι επιλογές των γεύσεων ήταν πολλές με εκλεκτά fusion γαλλικά και ινδικά πιάτα όπως πίτες papadum, μπούτι κοτόπουλο tandoori, αργοψημένο βοδινό αρωματισμένο με κρασί και πατάτες ντοφινουάζ. Η κλασική τάρτα κις Λορέν με καπνιστό λαρδί, ένα μοναδικό πιάτο, σήμα κατατεθέν της γαλλικής κουζίνας, όπως και τα εξαιρετικά επιδόρπια που ακολούθησαν. Τα μαντλέν με λεμόνι, τα μακαρόν και η αυθεντική κρεμ μπρουλέ έκλεψαν τις καρδιές μας με γεμάτες γεύσεις και αρώματα που μέθυσαν τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις μας.

DSC_4161_2048px.jpg

DSC_4233_2048px.jpg

Μετά από το γευστικό μας ταξίδι στη Γαλλία και στην Ινδία ακολούθησε η προβολή της ταινίας "The Hundred-Foot Journey" σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ, σε σενάριο του Στίβεν Νάιτ, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ρίτσαρντ Σ. Μοράις με πρωταγωνιστές τους Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί και Μάνις Νταγιάλ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι, κυνηγημένοι από την πατρίδα τους αναγκάζονται να μετακομίσουν στη Νότια Γαλλία. Εκεί, θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Θα ξεκινήσουν τη λειτουργία ενός υπέροχου Ινδικού εστιατορίου το οποίο και θα εξοπλίσουν με όλη την αγάπη και το πάθος που έχουν για τη μαγειρική. Το μόνο που δεν έχουν υπολογίσει είναι ο ανταγωνισμός. Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει πολλά χρόνια ένα επιτυχημένο ακριβό εστιατόριο, βραβευμένο με αστέρι Μισελέν. Μεταξύ των δύο “ανταγωνιστών” θα ακολουθήσει μια γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

DSC_4235_2048px.jpg

Στο τέλος της βραδιάς μας περίμενε μία ακόμα γλυκιά και δροσιστική έκπληξη με το ice cream station να έχει στηθεί στο πίσω μέρος της αυλής. Απολαύσαμε το παγωτό μας, δροσιστήκαμε και αποχωρήσαμε ενθουσιασμένοι.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close